maanantai 1. kesäkuuta 2015

Remonttia, kokoonpanouutisia, kesuri ja sääntömuutoksia

Merenneito nousi katsomaan, mitä Kivinokassa tapahtuu.
Kesä on alkanut ja Kivinokassa on vilinää ja vasaran pauketta. Saaritoimikunnallakin on paljon kaikenlaista säätöä meneillään. Pää on täynnä ajatuksia, tyhjennän niitä nyt hieman tänne.

Paikat kuntoon kesällä

Kivinokan yleiset rakennukset on päässyt aika pahoin rapistumaan ja nyt yritetään kesän aikana laittaa niitä kuntoon. Meillä kun on vastuu niiden ylläpidosta. Tanssilavan katon korjaus aloitettiin viime viikolla. Kenties tanssilava saa pienen maalikerroksenkin päällensä ennen juhannusta. Meillä on Juuso palkattuna remonttimiehenä tekemässä korjauksia. Käykää sanomassa moikka, kun kuljette ohi.

Tanssilavan lisäksi ainakin huvimajat olisi tarkoitus kunnostaa, samoin Vahtituvan seinää pitäisi uusia. Palstakoppi on myös määrä kunnostaa, mutta se on sen verran huonossa hapessa, että aika näyttää kannattaako sitä kunnostaa lainkaan vai olisiko parempi purkaa pois ja rakentaa kokonaan uusi (ehkä hieman eri paikkaan?). Voi olla, että osa remonteista jää ensi vuoteen, sillä tälle vuodelle ei hirveän isoja summia ole remppoihin budjetoitu. Maalaustalkoita varmaan järjestetään, joten yhteyttä vaan Saaritoimikuntaan kaikki vapaaehtoiset: saaritoimikunta@kivinokka.fi.

Kesätyöntekijä Oskari aloittaa

Kesätyöntekijänä aloittaa ensi viikolla 20-vuotias Oskari Ruuska. Hän hoitaa perinteisiä kesätyöntekijöiden hommia; vessojen siistimistä, nurmikon leikkaamista, yms. Lisäksi hän toimii remppamies Juuson apuna. Moikatkaa myös Oskaria. Oskari on elokuun loppuun asti ilonamme.

Saaritoimikunnassa väki vähenee

Saaritoimikunnassa ovet käyvät, mutta vain yhteen suuntaan. Marjut Kuopus ja Lauri Kiukas jättävät paikkansa Saaritoimikunnassa (ymmärrettävistä) henkilökohtaisista syistä. Enpä olisi halunnut nähdä tätä tapahtuvat. Saaritoimikunnassa oli hyvä kemia ja hommat toimi ja siitä iloitsin, että oli 8 jäsentä viimevuotisen 6:n sijaan. Oli tekeviä käsiä. Nyt hommat hieman kasaantuvat, mutta yritetään selvitä. Eihän tässä paljon ole kesää enää jäljellä:)

Marjut oli vastuussa tapahtumien järjestämisistä ja Lauri kesätyöntekijästä ja remonteista. Hieman nyt jaetaan vastuuta uudelleen, ja tehdään mihin rahkeet riittävät. Kiitos vielä Marjutille ja Laurille alkuvuden panoksesta Saaritoimikunnassa.

Auttavia talkoolaisia tosiaan kaivataan erinäköisiin tehtäviin. Saa ilmoittautua Facebookin Kivinokka virkeäksi -ryhmään, jossa suunnitellaan tapahtumia, remontteja yms. Etenkin Juhannus kaipaa paljon auttavia käsiä, siitä on tulossa hieno juhla.

Sääntömuutoksia kevätkokouksessa

Kevätkokouksessa tehtiin pari sääntömuutosta, joita nopeasti kommentoin. Saaritoimikunnan kausi tulee kestämään jatkossa 2 vuotta (ennen yksi vuosi). Tämä siitä syystä, että hommaan saa hieman jatkuvuutta. Ajatus on, että puolet Saaritoimikunnasta valitaan vuosittain. Tämä taas siitä syystä, ettei koko Saaritoimikunta vaihdu kerralla (joka oli teoriassa mahdollista).

Toinen asia on, että sääntöjen mukaan Juhlatoimikuntaa ei tarvitse enää valita. Tämä ei tarkoita, etteikö sitä voisi valita, kuten kaikkia muitakin toimikuntia, enää sitä ei vaan ole pakko valita. Oikeastaan tähän oli kaksi perustelua. Jos kukaan ei kokouksessa halua Juhlatoimikuntaan, ja sitä ei siten voida nimittää, niin silloin rikomme omia sääntöjämmme, joiden mukaan toimikunta on nimitettävä. Se olisi vähän hassua. Toinen juttu on se, että käytännössä viime vuosina Juhlatoimikunta ei sinällään oli paljon tapahtumia järjestänyt, vaan tapahtumiin on koottu omat halukkaat mukaan järjestämään.

Kirjoja myynnissä

Loppuun häpeilemätön mainos. Kirjojani Muistolaattabongarin opas ja Sunnuntaikävelyllä Helsingissä on myynnissä signeerattuna Maijan kioskilla, käykää ostelemassa, jos paikallishistoria yhtään kiinnostaa. Myös Laura Salaman Kesä Kivinokassa -kirjaa on saatavilla siellä.

Ja laittakaa kalenteriin 13.6. klo 13, jolloin Kivinokan tanssilavalla on kesäinen kirjatapahtuma, jossa minä, Laura, Eero Haapanen ja Maarit Verronen kerromme kirjoistamme. Keskustelun teemana on kirjat ja Helsinki. Lisätietoa tapahtuman Facebook-sivulla.

Ja huomio vielä veneilijät!

Muistakaa käydä kääntämässä veneenne 15.6. mennessä ja poletti kiinni paattiin. Hylätyt veneet hoidetaan pois rannoilta sen jälkeen. Lisätietoa täällä.

Hyvää kesän alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti