sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Taisi olla kangastusta - Kivinokan juhannus

Juhannus on takana. Mutta millainen juhannus! Kivinokassa taisi olla kaupungin parhaat juhannusjuhlat. Vanhat kivinokkalaiset kommentoivat, etteivät ole koskaan nähneet Kivinokassa niin paljon ihmisiä kuin menneenä perjantaina.

Iltapäivä alkoi kokon kokoamisella. Tästä puukasasta ryhdyttiin kokkoa tekemään.


Kymmmenisen tyyppiä meitä siinä oli kokkoa rakentamassa. Näin ne puukasat siirtyivät kottikärryillä rannan toiselle laidalle kokkoon.


Tavaraa oli niin paljon, että päästiin ilahduttamaan juhannusjuhlijoita kahdella kokolla. Niiden kasaamiseen kului lähes kolme tuntia.


Samaan aikaan Kivinokan neidot laittoivat juhlapaikkaa kuntoon. Tanssilava ja penkit oli maalattu, heinäseipäät rakennettu ja kukkasia ripustettu koristeeksi. Kaunista!



Kahvinkeittäjät, makkaranpaistajat ja leipien myyjät saapuivat paikalle hyvissä ajoin.


Hieman ennen kello kuutta juhla oli valmiina alkamaan. Ylen toimittaja ja kameramies kysyivät minulta, että missä se ohjelmassa lupailtu lipunnosto tapahtuu, Ohjelman mukaan lippu piti nostaa klo 18. Kello oli 17.57. Tajuttiin, että ei ole ketään nakitettu lipppua nostamaan. Ja missä lippu on? Ja missä lipputanko? Äkkiä etsimään niitä. Ja löytyiväthän ne lopulta ja tilannetta seurannut järjestysmies kiipesi lippua nostamaan. Se oli solmittu siten, että se jäi puoleen tankoon. Pienen taistelun jälkeen lippu saatiin ylös ja juhannus avattua.

Nimimerkki Hannamarihoi näytti kuvanneen lippusähläystä Instagramiin. Heh,

Video, jonka Hannamari Hoikkala (@hannamarihoi) julkaisi

Rajamäen pojat aloitti soittamalla Dallapé-kivellä ja sitten he kiersivät ympäri Kivinokkaa. Sen jälkeen aloitti Dallapé. Ranta oli täynnä juhannusväkeä. Jonkun arvion mukaan paikalla oli 3000 henkeä, jonkun arvion mukaan enemmänkin.



Ihmisillä oli hauskaa, ilma suosi eikä pienintäkään järjestyshäiriötä havaittu. Tämä mies riemuitsee arpajaisvoitosta:


Kokko syttyi kello 21, Instagramit ja facebookit täyttyivät ihmisten Kivinokka-kuvista. Tässä pari esimerkkiä:


Kuva, jonka Julia (@julia__aurora) julkaisi

Sen verran tuhdit kokot oli, että seuraavana aamuna klo 11 aikaan vielä nousi savua. Optimistisimmat yrittivät vielä nakkejakin siinä grillata.


Erinomaisen hieno ilta. Kiitosta on tullut järjestäjille paljon. Ihmiset ovat olleet suorastaan haltioituneita juhannusillan tunnelmasta Kivinokassa. Paras palaute tuli Dallapé-yhtyeeltä: "Otetaanko ensi vuonna uusiksi?" Ei minulla ainakaan ole mitään sitä vastaan.

Kiitoksia kaikille tapahtuman järjestämiseen osallistuneille, illan orkesterille, loistavalle yleisölle ja kaikille, jotka tekivät tästä ikimuistoisen juhannuksen. Se ei ollut kangastusta.

2 kommenttia:

  1. Heh heh, ei ollut lainkaan turhaa optimismia! Syötiin herkkunakkiaamupala ja samalla se kesän ainut grillimakkara joka tänä vuonna olikin siis nakkimakkara.

    Ihailua ja ihmetystä sekä suurta kunnioitusta herättää edelleen huimat juhlajärjestelyt ja hykerryttää hauska tunne siitä kuinka on päässyt kesäfestareille kesken mökkijuhannuksen!

    VastaaPoista
  2. vaeltava soriseva ihmisjono,kakaa,kokkoa,ja romantiikkaa.
    savisia polkuja,omat nurkkakunnat. ja auttelin väsynyttä,jos toista.
    jonot,kuin kapernaumissa.
    parasta:valkopuku herrat,tarjoilu,roskien lajittelu.
    negatiivista,kun erittäin päihtynyt järjestysmies oleili hiiltyvän kokon lipeillä,noin klo 23!
    missä olivat ne muskettisoturit,(KA-JU-RI)jotka puomilla yleensä titävät ja osaavat kaiken?

    VastaaPoista