maanantai 15. syyskuuta 2014

Ensifiilikset uudesta Saaritoimikunnasta

Kivinokassa uusia tuulia.
Kivinokan syyskokouksessa valittiin viime viikonloppuna Saaritoimikunta vuodelle 2015. Entisestä Saaritoimikunnasta jäivät pois 2 henkilöä, jotka olivat jo aikaisemmin ilmoittaneet etteivät jatka Saaritoimikunnassa. Tämä tarkoittaa sitä, että myös puheenjohtaja tulee vaihtumaan, sillä tämän vuoden puheenjohtaja, mainio Rita Löwenhild ei halunnut enää jatkaa (tai muilta kiireiltään pystynyt). Se on minusta hieman sääli, sillä Rita oli tehtävässään hyvä.

Nykyisestä Saaritoimikunnasta jatkaa ensi vuonna Marjut Kuopus, Marja Sylman, Tuuli Laukkanen ja minä itse. Kiitän yhdistyksen jäseniä lämpimästi luottamuksesta! Erityisesti mieltä lämmittää ikikivinokkalaisen Marja Sylmanin jatko, sillä Saaritoimikunnan työssä kaivataan pitkällistä kokemusta.

Uusina jäseninä Saaritoimikunnassa ensi vuonna ovat Lauri Kiukas, Soile Rusanen, J. Salonen ja Anna Kähkönen.

Ensivaikutelma tulevasta Saaritoimikunnasta on, että hyvänlainen soppa erilaisia, erilailla ajattelevia ja eri-ikäisiä ihmisiä. Hienoa, että kaksi miestäkin saatiin mukaan, kuluvana vuonna olin ainoa mies.

Se on myös erinomainen asia, että Saaritoimikuntaan saatiin 8 henkeä. Kuluvana vuonna on ollut vain 6 ja täytyy myöntää, että pientä kisaväsymystä on itsellä välillä ollut. Paljon on puuhaa ja säätöä.

Kokouksessa ei ehdotettu muita kuin valittuja kahdeksaa henkeä, joten valinta oli helppo. Tämä on se perinteinen "taloyhtiöongelma", että tunkua ei ole ja samat naamat istuvat hallituspaikoilla vuodesta toiseen. What can you do?

Harmittava muodollisuusvirhe lipsahti kokouksen esityslistaan, sillä Saaritoimikunta esitti, että Saaritoimikunnan toimikautta pidennettäisiin vuodesta kahteen vuoteen. Mutta se on sääntömuutos, ja siitä olisi siten pitänyt mainita jo kokouskutsussa. Otetaan asia esille vuoden päästä uudestaan.

Kaksivuotiskausi toimisi porrastetusti siten, että kerralla vaihtuu vain puolet Saaritoimikunnasta, ja toinen puolikas jatkaa vielä sen toisen vuotensa. Tällä systeemillä eliminoidaan se hypoteettinen mahdollisuus, että koko Saaritoimikunta vaihtuisi kerralla. Se olisi aika katastrofaalinen tilanne. Lisäksi tällä systeemillä Saaritoimikunnan jäsenet voivat suunnitella omaa toimintaansa hieman pitkäjänteisemmin. Mutta tosiaan: Ensi vuonna paremmalla onnella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti