maanantai 6. huhtikuuta 2015

Kesämajojen tarkistuskierroksella

Eilen tehtiin perinteinen ja pakollinen Saaritoimikunnan "natsi-kierros" eli käytiin tarkastamassa, miltä kesämajat näyttävät. Runsaat 3 tuntia ulkoilua ja 380 mökkiä tuli tsekattua. Jos joku näki mustiin pukeutuneen epäilyttävän näköisen pipopäisen hiipparin haahuilevan alueella, niin se olin vaan minä.


Täytyy sanoa, ennakko-odotusten vastaisesti, että yllättävän hyvässä kunnossa kesämajat näyttivät olevan yleisesti. Ja paljon alueella puuhastellaan: remontoidaan, puretaan vanhaa ja rakennetaan uutta.

Mutta sitten on se toinen ääripää. Hylättyjä kesämajoja, joissa on ikkunat rikki ja ovet repsottavat auki. Sydäntä särkee, kun sellaisen ohi kävelee. Sellaiset täytyy saada ehdottomasti parempaan käyttöön.

Monien kesämajojen pihat ovat myös sangen ruokottoman näköiset, kun roskia ja jätettä on heitetty luontoon lojumaan.
Ymmärrän sen jotenkin, että jos ei ole autoa, niin pienempää jätettä on hankala viedä kaatopaikalle. Siis sellaista jätettä, joka ei talousjätteeksi kelpaa ja joka ei isompaa jätelavaakaan täytä.

Oman kesämajan ympäristön siistinä pitäminen on myös naapurin huomioon ottamista. Epäsiisti ympäristö häiritsee monia, mutta ei kukaan kehtaa ja uskalla mennä naapurilleen huomauttamaan asiasta. Siinä on naapurisopu koetuksella sen jälkeen. Eiköhän jokainen huomaa ja ymmärrä, jos oman majan ympäristö on epäsiisti.

Mutta ilouutisia näille: Kivinokan oma Siivouspäivä ja Kirppis järjestetään lauantaina 16.5. Laittakaa kalenteriin! Silloin Kivinokassa on kesämajalaisten käytössä pari jätelavaa, johon voi tuoda jätettä. Pihat siistiksi ja ylimääräinen roju pois luonnosta. Ja lisäksi samaan aikaan järjestetään Kirppis, jossa kesämajalaiset voivat myydä ylimääräistä tavaraansa pois. Ja jos ei mene tavara kaupaksi, niin roskalava odottaa vieressä.

Kirppis tultaneen järjestämään uimarannalla, jonne kaikki mökkiläiset voivat tulla myymään tavaraansa. Ja roskalavat varmaankin tulevat myös olemaan uimarannan tuntumassa. Tarkempia tietoja Kirppiksestä ja Siivouspäivästä tulee lähempänä kyseistä ajankohtaa. Huhu kertoo, että ehkä jotain muutakin ohjelmaa olisi kyseisenä päivänä tarjolla...

Ja kuinka sattuikaan: samana päivänä (16.5.) on Kansallinen talkoopäivä!

Joten pihat siistiksi. Pihoja voi somistaa monilla pienillä jutuilla. Tässä pari esimerkkiä, joita sattui silmään eiliseltä kierrokselta:


EDIT: Siivouspäivä ja Kirppis on 16.5. lauantaina, ei sunnuntaina kuten alunperin luki. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti