perjantai 10. huhtikuuta 2015

Viljelykausi lähestyy - samoin maanmuokkauspäivä

Minä vahdin täällä.
Kevät alkaa olla jo pitkällä ja kesä lähestyy. Samalla lähestyy myös monien (kauhullakin) odottama viljelypalstakausi. Itse yritän taas saada chilit kukkimaan, perheen toinen puolisko saanee hoitaa loput. Retiiseistä tuli viime kesänä yliannostus, nyt voisi kokeilla vaihteeksi jotain muuta. Ehkä valkosipulia.

Saaritoimikunnan palstavastaava Marja Sylman on järkkäämässä lauantaina 9.5. palstaviljelypäivää, jossa on tarkoitus muun muassa antaa vinkkejä viljelijöille (kuulemma joku alan expertti olisi tulossa paikalle kertomaan) ja opastaa maanmuokkauskoneen käytössä.

Maanmuokkauskone on ollut ihan liian vähällä käytöllä. Ei sitä sen takia ole hankittu, että se seisoisi vajassa keväästä syksyyn. Se pitää saada jollain tapaa parempaan käyttöön. Ongelma on siinä, että ei ole ollut oikein henkilöä, joka sitä olisi hoitanut: Opastanut käyttöön, hakenut sen tarvittaessa vajasta, hankkinut bensat, huoltanut, yms.

Jos joku kokee olevansa todellinen maanmuokkauskone-expertti (tai sellaiseksi haluava), eikä pieni vastuu pelota, niin saa ilmoittautua Marjalle maanmuokkauspäivänä (tai peltotoimikunta@kivinokka.fi).

Ja palstat tulee muuten olla viljeltynä toukokuun loppuun mennessä, muuten tulee viikatemies ja vie palstan pois. Näin on kerrottu Helsingin palstaviljelysäännöissä, joita mekin olemme velvollisia noudattamaan. Jonossa on paljon halukkaita viljelijöitä.

Nyt saa myös vuokrata puolikkaita palstoja, jos kokee, että kokonainen on liian suuri hallittavaksi. Hinnat 30 e palsta / 20 e puolikas palsta.

Kivinokan kaunein palsta -valokuvakilpailu on käynnissä jälleen tulevana kesänä. Lisätietoa siitä: kivinokka.fi/valokuvakilpailu.

Tässäpä vielä palstaviljelyyn liittyviä linkkejä:

- Kivinokan palstaviljelijöiden oma Facebook-ryhmä
Helsingin kaupungin ohjeet palstaviljelijöille
Viljellään kaupungissa
Vieraskasvien torjuntaohjeet
Hyötykasviyhdistyksen viljelyvinkit
Käsittele puutarhajäte oikein


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti